Jestliže někde v obchodě narazíte na chlazená kuřata v akci a doma disponujete udírnou, neváhejte a vezměte je, budete mít druhý den lahodný oběd třeba s bramborovou kaší a budete se olizovat až za ušima. Když byste něco takového chtěli dělat třeba s bůčkem, budete ho muset naložit několik desítek dní dopředu, v tomto případě vám bude stačit jenom jeden den. Podívejte se, jak je jednoduchý návod, jak udit kuřata a nebudete nikdy chtít jíst žádná jiná.
Budou se rozpadat
A jak se budou rozplývat na vašem jazyku! Zakoupené celé kuře omyjte, zbavte všech nečistot a případně ořízněte přebytečnou kůži. Dále je potřeba, abyste ho rozsekli na půlky, protože tím dostane tu správnou chuť. Potom jej naložíte v soli, posypete řádné a do detailů červenou paprikou. Takto připravené je uzavřete do dobře uzavíratelné nádoby, kde je necháte do druhého dne, kdy přijdou na scénu do udírny. Druhý den je napícháte na háčky a udíte zhruba osm hodin, takže pokud je chcete mít k pozdějšímu obědu nebo časné večeři, je třeba začít opravdu brzy ráno.